Menu Restauracji

NA DOBRY POCZĄTEK

  1. Bruschetta      12

    z siekanymi pomidorami i bazylią

  2. Chrupiący camembert      17

    z żurawią i grzanką

  3. Krewetki królewskie      29

    na maśle z czosnkiem w białym winie

  4. Śledziowe trio      15

  5. Swojski smalec z ogórkiem kiszonym      10

 

DANIA KASZUBSKIE

 

  1. Sielawa w occie      12

    na karmelizowanym cukrze

  2. Galop zupa      11

    zupa kartoflana

  3. Soczysty schabowy      27

    marynowany w maślance, z ziemniakami i surówką

  4. Truskawkowe uniesienie (deser)       14

 

PIEROGI

 

  1. Mięsne okraszane       19

    podawane z surówką

  2. Ze szpinakiem       17

    podawane z sosem serowym i surówką

  3. Twarogowe       17

    podawane z musem ze świeżych truskawek

 

ZUPY

  1. Żurek      14

    na swojskim zakwasie, z białą kiełbasą i jajkiem

  2. Zupa rybna      17

    z łososia norweskiego

  3. Zupa z krewetkami      21

    z czerwoną pastą curry, mlekiem kokosowym i kąskami z kurczaka

  4. Zupa dnia      9

 

MIĘSA

 

  1. De volaile       26

    z frytkami i zestawem surówek

  2. Filet z kurczaka pod beszamelem      29

    z brokułem i pomidorem wraz surówką i ziemniakami gratin

  3. Pierś po parysku       27

    nadziewana pieczarką i szynką, polana sosem z orzechów włoskich z frytkami i zestawem surówek

  4. Polędwiczki w sosie gorgonzola      29

    z frytkami i zestawem surówek

  5. Grillowany stek z karkówki       31

    z pieczonymi ziemniakami, zestawem surówek i sosem czosnkowym

 

DANIA DLA DZIECI

 

  1. Gofry      13

    z bitą śmietaną i sezonowymi owocami lub czekoladą

  2. Naleśnik       13

    z owocami i bitą śmietaną, lub nutellą, lub słodkim twarożkiem

  3. Paluszki drobiowe       17

    z frytkami i surówką

 

RYBY

  1. Pstrąg smażony z patelni      31

    z ziemniakami i zestawem surówek

  2. Łosoś w cieście francuskim    37

    pieczony ze szpinakiem, podawany z mixem sałat

  3. Łosoś z grilla z pesto z rukoli      36

    z pieczonymi ziemniakami i gotowanymi warzywami

  4. Tagliatelle z tuńczykiem      27

    oraz szpinakiem i pomidorami koktajlowymi

  5. Filet z dorsza w sosie kurkowym       36

    z frytkami i zestawem surówek

  6. Ryba z sieci       36

    z frytkami i zestawem surówek

 

SAŁATKI

  1. Sałatka tropikalna      24

    mix sałat z grillowanym kurczakiem i musem z mango

    oraz grzanki

  2. Sałatka Cezar      22

    z dodatkiem piersi kurczaka, z sosem majonezowym, grzankami i tartym parmezanem

  3. Sałatka z mango i awokado      26

    z serem gorgonzola z prażonymi orzechami włoskimi i octem winnym

  4. Sałatka z rukoli i granatem      26

    i serem gorgonzola

 

DESERY

  1. Puchar lodowy z owocami      14

  2. Ciasto domowe      12

  3. Sernik na spodzie kruchy karmel      14

 

Soki świeże i wyciskane

  1. pomarańczowy, multiwitamina 200/300 ml       10/15 zł

  2. Lemoniada 200ml/1L       6/20